Verrot lekker

zelf fermenteren eenvoudig, lekker en gezond

Christian Weij

€ 27,50

Vandaag voor 22.00 besteld, morgen in huis

Fermenteren past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel.Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. lees meer

Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd.
Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren.

De zeven hoofdstukken zijn ingedeeld in Groente, Fruit, Kruiden en specerijen, Noten, zaden en peulvruchten, Granen, Zuivel, en Vlees, vis en eieren. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding. Bij elk voedingsmiddel, in alfabetische volgorde, geeft hij uitleg, informatie en tips over het desbetreffende fermentatieproces. De meeste recepten kunnen met eenvoudige hulpmiddelen gemaakt worden. Bevat verklarende woordenlijst, adressen voor hulpmiddelen, dankwoord en receptenindex. Geschikt voor starters en ervaren 'rotten' die het leuk vinden om gewone ingrediënten om te toveren tot producten met eigen smaak en structuur.

"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren." Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year.
ISBN 9789461561787
Uitgever Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Jaar 2015
Pagina's 288
Auteur Christian Weij
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1
Formaat (mm) 240x195x30
Gewicht (gram) 1077

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Verrot lekker

Verrot lekker

Fermenteren past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel.Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren.

Gerelateerde boeken