Proef Noord-Holland

op ontdekkingstocht naar het culinaire erfgoed

Emma Los

€ 20,51

Niet online bestelbaar

Dit is een kookboek, een geschiedenis en een reisgids in één! Negen topkoks gebruikten die recepten als inspiratie voor hun moderne creaties, en verwerkten daarbij streekproducten uit de negen Noord-Hollandse regio s. Culinaire geschiedenis van Noord-Holland. lees meer
Dit is een kookboek, een geschiedenis en een reisgids in één! Uit de schatten van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam komen unieke recepten uit het verleden van Noord-Holland, waarvan de oudste al meer dan vierhonderd jaar meegaan. Negen topkoks (waaronder Ron Blaauw en Onno Kokmeijer) gebruikten die recepten als inspiratie voor hun moderne creaties, en verwerkten daarbij streekproducten uit de negen Noord-Hollandse regio s. Thuiskok Rina Hetsen, prijswinnares van de historische-receptenwedstrijd die voorafging aan deze publicatie, presenteert bovendien een heerlijk familiegerecht.
Zo ontstond een boek waarin de culinaire geschiedenis van de provincie tot leven komt. Emma Los beschreef de geschiedenis van de gerechten en van de producten, van de herkomst van de Opperdoezer Ronde tot de schapenfokkerij op Texel, en van de Amsterdamse osseworst tot de specerijen die door de VOC uit de Oost werden gehaald. Remko Kraaijeveld maakte foto s die je doen watertanden, en samen met vele andere (historische) beelden de geschiedenis kleur geven. Het boek is onderdeel van de grote `Proef Noord-Holland -campagne van verhalenplatform Oneindig Noord-Holland.
ISBN 9789025370343
Uitgever Athenaeum
Jaar 2013
Pagina's 224
Auteur Emma Los
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1
Formaat (mm) 238x160x13
Gewicht (gram) 390

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Proef Noord-Holland

Proef Noord-Holland

Dit is een kookboek, een geschiedenis en een reisgids in één! Negen topkoks gebruikten die recepten als inspiratie voor hun moderne creaties, en verwerkten daarbij streekproducten uit de negen Noord-Hollandse regio s. Culinaire geschiedenis van Noord-Holland.

Gerelateerde boeken