Hoe smaakt het?

nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

Garmt Dijksterhuis

€ 19,95

Levering in ca. 5-7 werkdagen

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten. lees meer
Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe je 'lekker' van 'vies' kunt onderscheiden. In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, eten en voedselkeuze.
Aan bod komen onder meer de basissmaken en de zoektocht naar basisgeuren, de werking van de tong en de neus en het samenspel van de verschillende zintuigen, het gebruik van smaak- en geurstoffen, maar ook het horen en voelen van voedsel en de relatie tussen eten en emotie. Met "Hoe smaakt het?" begrijp je beter wat lekker eten lekker maakt.
Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.
ISBN 9789463011174
Uitgever Eburon
Jaar 2017
Pagina's 172
Auteur Garmt Dijksterhuis
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1
Formaat (mm) 210x148x10
Gewicht (gram) 256

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Hoe smaakt het?

Hoe smaakt het?

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Garmt Dijksterhuis is geur- en smaakwetenschapper. Hij publiceert over de psychologie van het eten.

Gerelateerde boeken