Van mammoet tot Big Mac

een geschiedenis van onze voeding

Staf Henderickx

€ 19,90

Als je voor 22:00 uur bestelt, wordt je order vandaag nog verwerkt.

Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? lees meer
Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?

Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma's. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? In Van mammoet tot big mac vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.
ISBN 9789462671171
Uitgever Epo, Uitgeverij
Jaar 2017
Auteur Staf Henderickx
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1
Formaat (mm) 227x151x26
Gewicht (gram) 496

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Van mammoet tot Big Mac

Van mammoet tot Big Mac

Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen?

Gerelateerde boeken