Smaak

waarom we proeven wat we proeven

Jeroen Thijssen

€ 20,99

Vandaag voor 22.00 besteld, morgen in huis

Waarom we proeven wat we proeven … lees meer
Waarom we proeven wat we proeven


In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!


Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard
ISBN 9789046818527
Uitgever Nieuw Amsterdam
Jaar 2016
Pagina's 176
Auteur Jeroen Thijssen
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1
Formaat (mm) 211x137x15
Gewicht (gram) 226

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Smaak

Smaak

Waarom we proeven wat we proeven …