Handboek voor de perfecte steak

25

Marcus Polman

€ 17,00

Als je voor 22:00 uur bestelt, wordt je order vandaag nog verwerkt.

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus … lees meer
Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in de hooglanden van Schotland tot het volgen van een mini-slagerscursus uitbenen.

Hoe herken je een échte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zon ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood?

Behalve 33 recepten voor het creëren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken en hoe je die maakt en favoriete adresjes. Én, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok waarvan ruim 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij schrijft over eten in drinken in onder andere Esquire, NRC Handelsblad en SpecialBite. Hij is carnivoor én flexitariër.
ISBN 9789059564084
Uitgever Fontaine Uitgevers B.V.
Jaar 2011
Pagina's 144
Auteur Marcus Polman
Taal Nederlands
Uitvoering Hardback
Druk 1
Formaat (mm) 218x174x23
Gewicht (gram) 621

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Handboek voor de perfecte steak

Handboek voor de perfecte steak

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus …