Ja, dát was lekker!

Koken in de jaren vijftig en zestig

Frank Noë

€ 13,50

Als je voor 22:00 uur bestelt, wordt je order vandaag nog verwerkt.

Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. … lees meer
Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel werd gezet. Het was vaderlandse kost wat we aten. De griek, de japanner, de vietnamees? Dat waren nog gewoon buitenlanders, geen restaurants. Van olijfolie had niemand gehoord, of het moest zijn dat je er ontzettend van aan de dunne raakte. Klokslag zes waren het aardappels, vlees en groente die op tafel kwamen. Buiten de deur eten, deed toen bijna niemand. Nou ja, bij de ‘Chinees’ misschien, al haalden we die liever af.

En toch… hier en daar bestaat er een enigszins nostalgisch verlangen naar het eten van toen. Want waar wordt er nog een Russisch ei geserveerd? Wie kookt er zelf nog griesmeelpap? En wordt er nog ergens ragout in Sint-Jakobsschelpen opgediend? Ja, dát was lekker! geeft recepten en schetst sfeerbeelden van onze vaderlandse eetcultuur van zo’n zeventig, zestig jaar geleden.
ISBN 9789492821010
Uitgever Het Zwarte Schaap
Jaar 2018
Pagina's 80
Auteur Frank Noë
Taal Nederlands
Uitvoering Hardback
Druk 1
Formaat (mm) 190x123x15
Gewicht (gram) 226

Bezorginformatie

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Ja, dát was lekker!

Ja, dát was lekker!

Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. …