?Vis is een culinaire bijbel van bijna 400 pagina's die lezers bekendmaakt met uiteenlopende soorten …
lees meer
?Vis is een culinaire bijbel van bijna 400 pagina's die lezers bekendmaakt met uiteenlopende soorten vis, schaal- en schelpdieren en laat zien hoe je deze tot de heerlijkste gerechten kunt bereiden. Aan de hand van 90 recepten, die geschikt zijn voor iedere thuiskok, verheft de Franse chef Gaël Orieux deze schatten uit de zee tot gastronomische hoogstandjes op je bord.Het eerste deel van het boek bevat duidelijke beschrijvingen en prachtige foto's van alle gebruikte soorten. In het tweede deel worden de recepten onderverdeeld in meerdere thema's: bouillons/soepen, gefrituurde vis/fritters, thuis roken, curry's/kruiden en eenvoudig/geraffineerd. Daarbij legt Gaël Orieux stap voor stap de belangrijkste technieken uit, zoals fileren en het openen van oesters, en geeft hij informatie over seizoenen en visgebieden.