Bouletten

Eenvoudige gastronomie

Stefan Ruysschaert

€ 24,00

Als je voor 22:00 uur bestelt, wordt je order vandaag nog verwerkt.

Dit boek gaat over ballen, gehaktballen. Bouletten voor de lieebbers. Een gerecht dat de culturen … lees meer

Dit boek gaat over ballen, gehaktballen. Bouletten voor de lieebbers. Een gerecht dat de culturen overstijgt. De oorsprong van de boulet in België, Nederland en Duitsland moet gezocht worden bij de frikadel: een ronde, compacte, gekruide gehaktbal. In de meeste streken van België bedoelt men met frikadel inderdaad een gehaktbal, hoewel de meesten boulet zeggen. In Nederland is de frikadel of gehaktbal niet erg bekend. De frikadel, dus zonder “n”, is ouder en van oudsher een soort gehaktbal, maar werd vaak ook plat gedrukt tot een soort hamburger.

De frikadel wordt vooral in België, Duitsland, Zweden en Denemarken gegeten. In België worden gehaktballen meestal geserveerd met tomatensaus. Ballekes in tomatensaus is een zeer populair gerecht.

Gehaktballen zijn overal ter wereld populair, want ze zitten vol smaak, zijn makkelijk te eten en combineren goed met ander eten. Ze hebben uiteenlopende namen, o.a.:

-Kofta (Balkan, Levant, Zuid-Azië)

-Soutzoukakia (Griekenland)

-Albondigas (Spanje, Spaanstalige landen)

-Faggots (Engeland)

- Polpette (Italië)

-Frikadeller (Denemarken)

-Köttbullar (Zweden)

-Königsberger Klopse, Fleischklößchen, Hackbällchen,

-Frikadelle (Duitsland)

-Pulpety (Polen)

- …

Dit boek gaat over bouletten als eenvoudig maar heerlijk culinair fenomeen.

Stefan Ruysschaert is beroepshalve met fiscaliteit bezig, maar schreef zich intussen in bij een koksschool, meer bepaald bij Spermalie in Brugge. Elke les leert hij bij, maar zijn motto is dan ook “quidquid discis tibi discis”. Koksscholen maken culinair erfgoed toegankelijk. Koken is een eeuwenoud ambacht dat mensen samenbrengt.

ISBN 9789046612682
Uitgever Maklu, Uitgever
Jaar 2024
Pagina's 202
Auteur Stefan Ruysschaert
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 3
Formaat (mm) 242x162x15
Gewicht (gram) 371

Bezorginformatie

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Bouletten

Bouletten

Dit boek gaat over ballen, gehaktballen. Bouletten voor de lieebbers. Een gerecht dat de culturen …