Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectivelijk jurist en zochten een manier om zelfvoorzienend te leven, op het platteland in Frankrijk. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland …
lees meer
Charles en Perrine Hervé waren beiden geen boer, maar zeeman respectivelijk jurist en zochten een manier om zelfvoorzienend te leven, op het platteland in Frankrijk. Hun passie voor een leven in contact met de natuur en het platteland zette hen op het spoor van permacultuur en microtuinderijen, wat leidde tot La Ferme du Bec Hellouin in Normandië.
In tien jaar tijd creëerden zij, al pionerend en onderzoekend, een bloeiend boerenbedrijf, en jaarlijks trekken ze vele belangstellende bezoekers. De boerderij heeft ook de belangstelling van onderzoeksschool INRA getrokken en er loopt een landbouwkundig onderzoeksprogramma.
Charles en Perrine hebben op hun boerderij de beste tradities en technieken gecombineerd, puttend uit brede reiservaring en grote belezenheid. Tegelijkertijd verdiepten zij zich ook theoretisch, wat context en visie opleverde. Die combinatie vind je terug in dit boek. Een mix van boerenverstand, theorie en antroplogie plus memoires en reisverhalen maken dit boek Zaaien met toekomst tot een vlot leesbaar, inspirerend verhaal.