Het concept van voedselbos ondervindt veel belangstelling. Het is een manier van voedsel verbouwen waar vooral de natuur haar gang kan gaan. Mac van Dinther liep een jaar mee in Voedselbos Ketelbroek bij Groesbeek, bij kwartiermaker Wouter van Eck.
lees meer
De wereld heeft dringend behoefte aan alternatieven voor de gangbare landbouw. Voedselbossen produceren eten door met de natuur mee te werken, in plaats van ertegenin te gaan. Volkskrant-journalist Mac van Dinther liep – als pionier – een jaar lang rond in voedselbos Ketelbroek in Groesbeek om te praten, te kijken en te proeven. Daarvan deed hij verslag in een vierdelige reeks artikelen in de Volkskrant: Herfst, Winter, Lente en Zomer. Die reportages zijn nu gebundeld, aangevuld met een voorwoord, epiloog, recepten, plantenkaders en prachtige foto’s van Henk Wildschut.
Mac van Dinther (1958) schrijft al ruim twintig jaar over eten en voedsel in de Volkskrant. Hij publiceerde daar twee boeken over: Ons eten (2011) en Gij zult goed eten (2016). Hij won voor zijn restaurantkritieken de Wina Bornprijs (2000) en het Mes van Johannes (2018).