Je eigen groenten kweken op een natuurlijke manier in je eigen kleine paradijs is al schitterend, …
lees meer
Je eigen groenten kweken op een natuurlijke manier in je eigen kleine paradijs is al schitterend, maar daar stopt het niet. Na het kweken komt het oogsten. En die oogst wil je ook op een lekkere manier klaarmaken.
Seizoensgebonden eten vormt de basis van het boek. De seizoenen volgen is belangrijk en doe je automatisch wanneer je met groenten uit eigen tuin kookt. Je kan trouwens al snel veel meer oogsten dan je misschien wel denkt. Wildplukken in eigen tuin en de oogst gebruiken in de keuken, in combinatie met je verse groenten, bloemen en fruit is een zaligheid en luxe!
Doorheen het boek leer je meer over de nadelen van ultrabewerkt voedsel, de (gezondheids)voordelen van het zelf kweken van groenten en hoe je deze oogst eenvoudig kan klaarmaken. Je vindt recepten waarmee je direct aan de slag kan, maar waarmee je ook naar hartenlust kan experimenteren en combineren. Het is een basiskookboek met veel extra achtergrondinformatie, ideaal voor iemand die het belang van eigen gekweekte groenten niet onderschat.