100 geheime recepten van Chinese moeders is een uniek kook- en verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen en lievelingsgerechten van twintig Chinese Nederlanders en hun moeders centraal staan.
lees meer
Wat is het geheim van een heerlijke noedelsoep? Wanneer eet je Chinese maancakes? Welke verschillende dumplings zijn er en hoe vouw je ze? Wat is het lievelingsgerecht van theesommelier Amanda Yiu en hoe maak je het prijswinnende dessert van chefkok Eveline Wu?
Maancake & Jasmijn - 100 geheime recepten van Chinese moeders is een uniek kook- en verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen en lievelingsgerechten van twintig Chinese Nederlanders en hun moeders (van de eigenaar van de oudste toko van Amsterdam tot twee theesommeliers) centraal staan. Authentieke recepten, afkomstig uit alle windstreken van China, worden vervlochten met culinaire herinneringen, Chinese tradities, rituelen en gebruiken. Samen vormen ze dit heerlijke naslagwerk, en een ode aan alle Chinese moeders in Nederland. Inclusief 'afhaalclassics', vegetarische gerechten en authentieke recepten.