Keukengeheimen, slow cooking, koken volgens de seizoenen, met verse kruiden en de noodzaak van verse en kwalitatieve producten vanuit een Bourgondisch Brabants perspectief.
lees meer
In Mannen Kunnen Koken laat Nico den Hollander niet alleen zien dat veel mannen kunnen koken, maar vooral hoe leuk dit is! Alle recepten zijn gemaakt voor de keuken thuis, iedereen kan ze maken. Naast de traditionele keukengeheimen besteedt hij ook aandacht aan bijvoorbeeld slow cooking, aan boodschappen doen, de kwaliteit van de ingrediënten en de noodzaak van verse producten.
'Voor mij is koken een min of meer uit de hand gelopen hobby. Het koken is mij met de paplepel ingegoten. Bij ons thuis kookte mijn vader vaak en ik zat dan regelmatig op het aanrecht zijn kookkunsten af te kijken. Hij had, zeker voor die tijd, één belangrijke stelregel en die heb ik van hem overgenomen: 'Kook als het even kan nooit uit een potje, blik of zakje en eet wat het seizoen je te bieden heeft'. Vind je dat niet geweldig, dat zei mijn vader zo'n 40 jaar geleden al.
Het zal mijn Brabantse afkomst zijn dat ik er een Bourgondische levensopvatting op na houd, er moet altijd voldoende eten in huis zijn. Het hoeft niet per se veel te zijn als het maar voldoet aan de volgende twee criteria; voldoende en lekker. Het begrip voldoende is bij ons thuis nog wel eens aanleiding voor een aardige discussie.'