Oude granen, nieuw brood

Ineke Berentschot; Noor Bas; Dion Heerkens

€ 29,95

Als je voor 22:00 uur bestelt, wordt je order vandaag nog verwerkt.

Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.  In het boek staan 55 broodrecepten. Met o.a. eenkoorn, emmer, rivet, spelt, rogge. Bevat ook aantal recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, haver, gerst en boekweit.

lees meer

Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen en met Nederlands graan willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.

In het boek staan 55 broodrecepten. De granen die de hoofdrol spelen: eenkoorn, emmer, rivet, spelt en gewone tarwe, als ook rogge en tritordeum. Het boek bevat ook recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, met bijvoorbeeld haver, gerst en boekweit.

Het boek is ook bestemd voor wie alles wil weten over de lange historie van granen en hoezeer de mens hiermee verbonden is. Je leest over elke aparte tarwesoort – van eenkoorn tot en met de gewone tarwe - over rogge en andere granen, en over pseudogranen. Over hoe oude granen verdwenen, hoe landrassen verdwenen. En hoe belangrijk het is om ze uit de vergetelheid te halen en om ze uit te zaaien. Dat zie je overal ter wereld gebeuren.

Tot slot lees je wat er specifiek is aan het telen van oude granen, hoe bijzonder het is dat we nog zoveel molens in ons land hebben, die hier meel van kunnen malen. Je ziet hoe uit de teelt van oude granen nieuwe verbanden voortvloeien tussen teler, molenaar, bakker en consument.

ISBN 9789062240500
Uitgever Groene boeken Jan van Arkel
Jaar 2020
Pagina's 236
Auteur Ineke Berentschot; Noor Bas; Dion Heerkens
Taal Nederlands
Uitvoering Hardback
Druk 1
Formaat (mm) 259x208x25
Gewicht (gram) 914

Bezorginformatie

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Oude granen, nieuw brood

Oude granen, nieuw brood

Dit boek is geschikt voor de thuisbakkers en voor de professionele bakkers, die met oude granen willen werken. Het boek reikt allerlei technieken aan om van deze granen mooi brood te bakken.  In het boek staan 55 broodrecepten. Met o.a. eenkoorn, emmer, rivet, spelt, rogge. Bevat ook aantal recepten voor glutenarme en glutenvrije broden, haver, gerst en boekweit.

Gerelateerde boeken