Wild & zoet

101 seizoensdesserten met zelfgeplukte ingrediënten

Rachel Lambert

€ 24,90

Tijdelijk niet leverbaar, wordt geleverd zodra weer op voorraad

Het zoeken, aanraken, ruiken, verzamelen en proeven van wilde planten is ronduit een heerlijke … lees meer
Het zoeken, aanraken, ruiken, verzamelen en proeven van wilde planten is ronduit een heerlijke ervaring. Weer thuis maakt de prikkelende sensatie van het vinden van wilde ingrediënten plaats voor echte keukenalchemie. De verzamelde wilde planten, bessen en noten worden de basisingrediënten voor 101 onweerstaanbare drankjes, taarten, jam, pudding en meer.

Deze recepten vieren de liefde voor zoet én de wilde diversiteit van natuurlijke en spannende smaken, die je nooit kan vinden in de lekkernijen van de supermarkt. Van bremstruikbloemen om in cocktails te verwerken tot zuringblaadjes voor een friszuur taartje van armenvol rozenbottels in de herfst voor een pittige glazuur op zelfgebakken koekjes, tot een tiramisu van paardenbloem- en kliswortel voor een verwarmend winters dessert …

De 22 planten die worden verwerkt in deze heerlijke seizoensrecepten worden helder beschreven, met informatie over wanneer je ze het beste kunt plukken, waar en hoe je ze kunt oogsten en welke plantendelen geschikt zijn voor consumptie en hoe ze te bewaren.

Rachel Lambert is een bekroond auteur uit West Cornwall. Ze schrijft over foerageren en koken, en verzorgt vanaf 2007 cursussen wild eten. Je vindt haar op wildwalks-southwest.co.uk. Elliott White is voedsel- en interieurfotograaf.
ISBN 9789464710045
Uitgever Sterck & De Vreese
Jaar 2023
Pagina's 272
Auteur Rachel Lambert
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1
Formaat (mm) 224x169x22
Gewicht (gram) 646

Bezorginformatie

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Wild & zoet

Wild & zoet

Het zoeken, aanraken, ruiken, verzamelen en proeven van wilde planten is ronduit een heerlijke …

Gerelateerde boeken