Vegan recepten van Antoinette Hertsenberg en haar dochter, die je keer op keer blijft maken …
lees meer
Vegan recepten van Antoinette Hertsenberg en haar dochter, die je keer op keer blijft maken
Een paar jaar geleden daagde Eva Koffeman haar moeder – tv-presentatrice en vegetarisch kookboekenschrijfster Antoinette Hertsenberg – uit om een maand lang plantaardig te eten. Sindsdien hebben ze het vegan koken niet meer losgelaten. Vier jaar lang lieten ze vrienden en familie meeproeven en oefenden ze net zo lang tot alle smaken klopten. Dat resulteerde in dit kookboek. Van ontbijtjes, salades, hoofd- en bijgerechten tot toetjes en drankjes. Dit zijn de recepten die Antoinette en Eva steeds weer maken. En jij straks ook. Niet eens omdat ze vegan zijn, maar omdat ze makkelijk, gezond, licht, snel en onweerstaanbaar zijn. Dit is geen boek voor op de koffietafel, maar voor op het aanrecht.
Antoinette Hertsenberg is Radar-presentatrice en programmamaker bij de AVROTROS. Eerder presenteerde ze Opgelicht?!, EenVandaag en Dokters van morgen. Voor haar grote invloed op het Nederlandse medialandschap ontving ze in 2022 de Media Oeuvre Award. Eerder schreef ze een aantal kookboeken met vegetarische en vegan recepten, waaronder het succesvolle De dunne vegetariër waarvan er tienduizenden verkocht werden.
Eva Koffeman studeerde aan University College Utrecht en behaalde twee masters in consumentenmarketing en gedragscommunicatie. Ze werd verkozen tot jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit & Voedsel bij de Verenigde Naties en werd uitgeroepen door Food100 tot Voedselheld van 2021. Nu maakt ze nationale campagnes als copywriter bij een reclamebureau.